Omgeving


La Casa del Burro ligt in de bergen van het mooie Nerja. op slechts 10 minuten rijden van de B&B bevindt u zich op een van de vele strandjes en het centrum van Nerja. Nerja is een levendig stadje aan de Middellandse zee omringd door de schoonheid van het mooie Andalusië. Zo kun je tot rust komen op één van de vele strandjes, je lekker laten verwennen op een terrasje aan het bruisende kerkplein of genieten van de mooie omgeving en natuur die Nerja te bieden heeft. Voor ieder wat wils. 

Indien nodig helpen wij u graag met het reserveren van kaarten of boeken van een excursie. 

 

Als je op de dik gedrukte woorden bij de foto's klikt komt u terecht op websites met meer informatie.


Laat je verassen door de Spaanse keuken met de heerlijke Tapas in het centrum van Nerja wordt je overspoelt door de vele restaurantjes en barretjes vaak met hun gezellige dakterrassen. 

Bekijk de kustlijn eens van de andere kant. Met een zeekajak verken je de kust waarbij je langs mooie watervallen en strandjes vaart. Of natuurlijk een van de vele watersport activiteiten.

Door de grillige kustlijn die Nerja heeft, zijn er maar liefst 13 strandjes in Nerja. Kiest u voor een druk strand of liever een rustige baai? 


 

 

Zeker een bezichtiging waard zijn de grotten van Nerja. Ondanks dat deze grotten al miljoenen jaren oud zijn, zijn de grotten pas in 1959 bij toeval ontdekt. De grotten zijn zo groot dat tot op de dag van vandaag slechts 15% van het gangenstelsel toegankelijk is. Uit gevonden grottekeningen blijkt dat 42.000 jaar geleden al leven in de grot was. De grotten van Nerja staan ook bekend om de grootste stalactiet van Europa van 32 meter. Ieder jaar vindt er in de maand juni een dans- en muziekfestival plaats in de grotten van Nerja. 

 

van November tot April ligt er in de Spaanse Sierra Nevada voldoende sneeuw om te kunnen skiën. Buiten het skiseizoen is de Sierra Nevade ook prachtig om te bezoeken

Voor de waaghalzen is het lopen van de Caminito del Rey zeker een aanrader. Deze route wordt gezien als meest indrukwekkende wandelroute van Europa. 

Wilt u nog meer spanning ga dan Quadrijden. Onder begeleiding van een gids wordt je door het binnenland van Nerja geloodst. Onderweg kunt u genieten van een hapje en een drankje. 


Wat dichter bij de B&B vindt u één van de leukste wandeltochten van Andalusië. De wandeling door de Rio Chillar rivier. In het begin is het wandelpad nog breed en kan je makkelijk nog droge voeten houden. Maar uiteindelijk zult u stukken bereiken waar je kunt zwemmen. 
La Casa del Burro  -  info@lacasadelburro.com

Copyright ligt bij Frank en Ricky ®